Difference between revisions of "Talk:Installation Troubleshooting"

From PC-BSD Wiki
Jump to: navigation, search
(need to add 'error 19' help)
 
Line 1: Line 1:
 
Not sure exactly how/where to place this, but it ought to be added in some form.
 
Not sure exactly how/where to place this, but it ought to be added in some form.
 
==Error 19==
 
==Error 19==
 +
 +
(from a [http://forums.freebsd.org/showthread.php?t=32601 FreeBSD forum post])
 +
 +
In any event, booting to FreeBSD from Grub now leads to
 +
Code:
 +
 +
Mounting from ufs:/dev/ad4s3a failed with error 19
 +
 +
and thereafter to a mountroot prompt. Typing '?' at the mountroot prompt provides no GEOM managed disk devices whatsoever.
 +
 +
At this stage, I created a re-install CD of FreeBSD 9.0-RELEASE and booted from it. However, the boot ended with
 +
Code:
 +
 +
Mounting from cd9660:/dev/iso9660/FREEBSD_INSTALL failed with error 19
 +
 +
and then the mountroot prompt. Once again, typing a '?' at the prompt showed no GEOM managed disk devices.
 +
 +
(from a [http://paulscomputernotes.blogspot.com.au/2012/06/installing-freebsd-90-drives.html blog post])
 
Here's where I found it and all that is need is to open the loader prompt during the CD/DVD/USB boot (by pressing 2 or ESC) and adding the following line:
 
Here's where I found it and all that is need is to open the loader prompt during the CD/DVD/USB boot (by pressing 2 or ESC) and adding the following line:
  

Revision as of 07:46, 3 January 2013

Not sure exactly how/where to place this, but it ought to be added in some form.

Error 19

(from a FreeBSD forum post)

In any event, booting to FreeBSD from Grub now leads to Code:

Mounting from ufs:/dev/ad4s3a failed with error 19

and thereafter to a mountroot prompt. Typing '?' at the mountroot prompt provides no GEOM managed disk devices whatsoever.

At this stage, I created a re-install CD of FreeBSD 9.0-RELEASE and booted from it. However, the boot ended with Code:

Mounting from cd9660:/dev/iso9660/FREEBSD_INSTALL failed with error 19

and then the mountroot prompt. Once again, typing a '?' at the prompt showed no GEOM managed disk devices.

(from a blog post) Here's where I found it and all that is need is to open the loader prompt during the CD/DVD/USB boot (by pressing 2 or ESC) and adding the following line:

   set debug.acpi.disabled ="hostres"

and then booting with

   boot
Once the USB key has booted you can add the line
   debug.acpi.disabled ="hostres"

to /boot/loader.conf, if you intend to use the key again. In any event, once you have installed FreeBSD 9.0-RELEASE, you still need to add this line to /boot/loader.conf.