Difference between revisions of "Talk:Installation Troubleshooting"

From PC-BSD Wiki
Jump to: navigation, search
m (the solution)
m (the background)
Line 2: Line 2:
 
==Error 19==
 
==Error 19==
 
=== the background ===
 
=== the background ===
(from a [http://forums.freebsd.org/showthread.php?t=32601 FreeBSD forum post])
+
 
 +
; (from a [http://forums.freebsd.org/showthread.php?t=32601 FreeBSD forum post]):
  
 
In any event, booting to FreeBSD from Grub now leads to
 
In any event, booting to FreeBSD from Grub now leads to
 +
 
Code:
 
Code:
  
Mounting from ufs:/dev/ad4s3a failed with error 19
+
Mounting from ufs:/dev/ad4s3a failed with error 19
  
 
and thereafter to a mountroot prompt. Typing '?' at the mountroot prompt provides no GEOM managed disk devices whatsoever.
 
and thereafter to a mountroot prompt. Typing '?' at the mountroot prompt provides no GEOM managed disk devices whatsoever.
  
 
At this stage, I created a re-install CD of FreeBSD 9.0-RELEASE and booted from it. However, the boot ended with
 
At this stage, I created a re-install CD of FreeBSD 9.0-RELEASE and booted from it. However, the boot ended with
 +
 
Code:
 
Code:
  
Mounting from cd9660:/dev/iso9660/FREEBSD_INSTALL failed with error 19
+
Mounting from cd9660:/dev/iso9660/FREEBSD_INSTALL failed with error 19
  
 
and then the mountroot prompt. Once again, typing a '?' at the prompt showed no GEOM managed disk devices.
 
and then the mountroot prompt. Once again, typing a '?' at the prompt showed no GEOM managed disk devices.

Revision as of 10:15, 3 January 2013

Not sure exactly how/where to place this, but it ought to be added in some form.

Contents

Error 19

the background

(from a FreeBSD forum post)

In any event, booting to FreeBSD from Grub now leads to

Code:

Mounting from ufs:/dev/ad4s3a failed with error 19

and thereafter to a mountroot prompt. Typing '?' at the mountroot prompt provides no GEOM managed disk devices whatsoever.

At this stage, I created a re-install CD of FreeBSD 9.0-RELEASE and booted from it. However, the boot ended with

Code:

Mounting from cd9660:/dev/iso9660/FREEBSD_INSTALL failed with error 19

and then the mountroot prompt. Once again, typing a '?' at the prompt showed no GEOM managed disk devices.

the solution

(from a blog post)

Here's where I found it and all that is need is to open the loader prompt during the CD/DVD/USB boot (by pressing 2 or ESC) and adding the following line:

   set debug.acpi.disabled ="hostres"

and then booting with

   boot

Once the USB key has booted you can add the line

   debug.acpi.disabled ="hostres"

to /boot/loader.conf, if you intend to use the key again. In any event, once you have installed FreeBSD 9.0-RELEASE, you still need to add this line to /boot/loader.conf.

other refs

Also documented in Open issues of FreeBSD v9.0R errata.

Personal tools
Namespaces

Variants
Actions
Navigation
Toolbox